Palvelumme

Ota rohkeasti yhteyttä ja tilaa ilmainen katselmus rantaanne. Suunnitellaan yhdessä unelmienne rantaratkaisu.

Kelluvat laiturit

Tasokas-mallisto pitää sisällään ratkaisun lähes jokaiseen rantaan. Tavoitteenamme on tarjota tyylikkäitä ratkaisuja, jotka on koottu laadukkaista kotimaisista osista kilpailukykyiseen hintaan. Tällä hetkellä laiturin osat ovat kotimaista tuotantoa, kettinkiä ja sakkeleita lukuun ottamatta. Käyttämämme metalliosat ovat kuumasinkittyä, jotta ne kestävät raskaat meriolosuhteet.

Betoniponttoneissamme on EPS-sydän, joka on päällystetty säänkestävällä erikoisbetonilla. Ponttoonin mitat ovat 2400mm x 1700mm x 600mm. Laiturin runkoon käytämme  todella tukevia 73mm x 193mm runkopuita. Tukevat runkopuut tuovat vakautta ja näin ollen estävän laiturin notkumisen painavallakin kuormalla. Kansimateriaalina käytämme uritettua kansilautaa 120mm x 28mm. Vaihtoehtoina kansimateriaaliin on myös urittamaton kansilauta, kokoina 120mm x 28mm tai 120mm x 45mm.

Muoviponttonilaiturimme ovat oiva ratkaisu suojaisiin ja mataliin rantoihin. Laituri toimii hyvänä paikkana pienveneelle ja samalla toimii uimalaiturina. Muoviponttonilaitureista löytyy ratkaisut aina pihalammista meri käyttöön.

Laitureiden valmistuksessa panostamme ennen kaikkea laatuun, ulkonäköön sekä asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin, emme suuriin tuotantomääriin.

 

Kiinteät laiturit

Kiinteissä laituriratkaisuissa meillä on vuosien kokemus. Olemme rakentaneet useita yksilöllisiä laitureita moniin erilaisiin kohteisiin; niin suojaisiin kuin tuulisiinkin rantoihin. Kiinteä laituri on usein parhain vaihtoehto tuulisempiin kohteisiin.

Arkkulaituri:

Arkkulaitureita on useita erilaisia. Laiturissa voi olla joko useita arkkuja peräkkäin tai vain yksi isompi arkku. Arkkulaiturit suunnitellaan aina yksilöllisesti kohteen ja käyttötarkoituksen mukaan. Arkkujen runko on tehty 150 x 150 ja 100 x 100 kyllästetystä puusta. Arkku voidaan koota valmiiksi tehtaallamme ja nostaa kaivinkoneella paikalleen. Suuremmissa kohteissa arkku voidaan myös rakentaa paikanpäällä. Arkkulaituri rakennetaan kestämään Suomen kovia meriolosuhteita. Arkkuihin tulee sisälle paalut, jotka pyritään painamaan kovaan maahan saakka, jotta estettäisiin arkun painuminen alaspäin jäiden liikkuessa. Arkun sisälle tulee kivitäyttö, jonka tarkoituksena on estää jäiden ylös nostava liike. Arkut kapenevat pohjasta ylöspäin, jolloin jää "kiipeää" arkkua pitkin eikä pääse tarrautumaan arkkuun ja nostamaan sitä.

Paaluseinämät:

Monissa rannoissa on ongelmana, että merenkäynti syö rantaviivaa tai vesi nousee usein liian korkealle. Tämä on mahdollista estää paaluttamalla rantaviiva ja rakentamalla paaluihin tuettu seinämä tai laituri. Seinämän taakse voidaan myös nostaa maa-ainesta, jolloin rannalle saadaan enemmän oleskelutilaa. Rantaan paalutetaan paalurivi joihin asennetaan juoksut ylös ja alas. Taakse paalutetaan tukipaalut, joihin tarvittaessa voidaan asentaa vaijerikiristykset. Juoksuihin asennetaan pystylaudoitus, joka painetaan hieman pohjan sisään. Etuseinämään tulee myös pieni kallistus, jotta jää ei pääse työntämään etuseinämää vaan "kiipeää" sitä pitkin.

Kiinteät laiturit voivat toimittaa myös aallonmurtajan virkaa.

Ruoppaukset ja kaivuut

Kauttamme hoituu rantojen kunnostus sekä mereltä että maalta käsin pitkäpuomikoneella. Koneessamme on 16m puomi, ja se soveltuu hyvin suurienkin massojen siirtelyyn, paalutuksiin, ojien kaivuun ja aallonmurtajien tekoon.

Ruoppaus voidaan suorittaa mereltä käsin, jolloin tulemme paikalle proomulla jonka päältä pitkäpuomikone suorittaa työt. Osa ruoppauksista on mahdollista toteuttaa rannalta käsin, jolloin käytämme hyödyksi koneen alla siirreltäviä ponttoneita ja näin pääsemme upottavaankin maastoon. Ruoppaus voidaan suorittaa talven aikana myös maista käsin, jolloin ranta on heti keväällä käyttövalmis.

Timpurintyöt ja puutarhatyöt

Hoidamme kuntoon myös pihojen terassit sekä muut piharakennelmat. Tarvittaessa suoritamme pihojen rakentamisia alusta loppuun saakka. Apunamme on kätevä minikaivinkone jolla pääsemme ahtaisiinkin paikkoihin. Kaivinkonetta on myös mahdollista vuokrata. Kun mökkinne kaipaa kohennusta, järjestämme Teille niin materiaalit, kuljetukset kuin kirvesmiehetkin.